Om

Spørgsmål og svar om bureauet

 

Sp.: Fortæl lidt om dig selv og din virksomhed. Vi vil også gerne høre lidt om din faglige baggrund og erhvervserfaring.

"AL står for Anna Maria Lassen, og AL Formidling er mit kommunikationsbureau. Der er kun mig i virksomheden, men jeg arbejder tæt sammen med andre freelancere bl.a. fotografer, grafikere og andre freelancejournalister. Mit kontor ligger på Amager tæt ved DR Byen og begge metrostrækninger. Det er en del af mit private hjem, men derfor kan jeg sagtens have besøg af kunder og kilder. Jeg er uddannet cand.mag. i dansk og kommunikation samt exam.art. i engelsk fra Københavns Universitet. Desuden har jeg studeret journalistik og public relation ved Murrow School of Journalism, Washington State University i USA. Så har jeg også efteruddannelse i systemudvikling og it-projektledelse fra Teknologisk Institut. Min erhvervserfaring kommer primært fra den finansielle sektor, forsyningsbranchen og det offentlige. Her har jeg bl.a. arbejdet som informationsjournalist, kommunikationsrådgiver og proceskonsulent."

 

Sp.: Hvad har du ellers lavet?

"Jeg har også en fortid som gymnasie- og handelslærer og som ekstern lektor ved Københavns Universitet. Gennem en årrække har jeg desuden arbejdet med softwareudvikling og andre it-projekter. I den forbindelse har jeg haft titel af projektleder, hvor jeg har haft ansvar for strategiudvikling, udbudsrunder, kontraktforhandlinger og andre opgaver, der hører til større it-forandringer."

 

Sp.: Hvorfor skal vi vælge at samarbejde med netop dig? Hvad er det særlige, du kan byde ind med?

"Med mere end 20 års erhvervserfaring inden for journalistik, analyse og markedskommunikation vil jeg mene, at jeg har oparbejdet en solid rutine og hurtighed, når det gælder produktion af tekster. Jeg gør mig meget umage for at være grundig i min research og omhyggelig med teksternes kvalitet, dvs. med stavning, grammatik og tegnsætning. Mit fokus er dog primært på det semantiske indhold, tekstens struktur og opbygning, og at det er fagligt korrekt, informativt, læsevenligt osv. Faktisk har jeg skrevet en undervisningsbog om sprog og kommunikation, hvor sprogrigtighed indgår som en central dimension i bogen. Desuden har jeg ofte fået at vide af chefer, kolleger og venner, at jeg skriver godt, men den slags er jo også et spørgsmål om smag og behag. Så min signatur er solid erfaring, kvalitet og faglig substans. Journalistisk har jeg mest beskæftiget mig med informationsjournalistik, økonomi, bolig og erhverv, men mine interesser er ret alsidige."

 

Sp.: Vi har meget fokus på at have fingeren på pulsen og være først med nyhederne. Hvordan følger du med og hvordan spotter du nye tendenser?

"Jeg læser naturligvis aviser og så har jeg mine foretrukne sites på nettet, hvor jeg holder mig opdateret nationalt som internationalt. Så er der jo også de sociale medier, der kan give ideer til gode historier. Tips fra mit netværk er også gode kilder. På universitetet skrev jeg i øvrigt kandidatafhandling om dansk fremtidsforskning i en videnskabskritisk optik. Så jeg ved lidt om mekanismerne bag fremkomsten af nye tendenser, om fremskrivningsmetoder og facilitering af fremtidsværksteder. Dog er jeg grundlæggende af den holdning, at man bør bevare en skeptisk distance til alle, der påstår, at de kan forudsige fremtiden."

 

Sp.: Vi vil også gerne vide lidt om, hvad du er for en person. Hvad interesserer du dig for?

"Jeg elsker at sejle bl.a. i kajak. Storslåede og smukke naturoplevelse kan jeg aldrig få nok af, det samme gælder rejser, læsning og hygge med familie og venner. God mad - nordisk som etnisk - er også en stor passion. Så kan jeg i øvrigt godt lide at tegne og male. Hvis I vil vide mere om mig og hvad andre synes om mit arbejde, så klik på menupunktet Referencer, hvor tidligere chefer og en kollega har udtalt sig om mig."

 

"Kreativitet og formidling er en del af mit dna, og når jeg arbejder på en opgave, lægger jeg mig i selen for at ramme netop det, kunden ønsker."